2m RC -2-metriset liidokit

2mRC: Suomalainen liidokkiluokka

2m radioliidokit ovat kevyitä ja ketteriä pikkuliidokkeja, kärkiväli korkeintaan 2000mm. Liidokissa saa käyttää korkeintaan kolmea ohjainpintaa. Tyypillisest käytetään sivuperäsintä, korkeusperäsintä ja spoileria. Laskusiivekettä eli laippaa ei sallita, mutta siiven yläpuolelle nouseva spoileri on sallittu. Spoileri voi olla kaksiosainen ja toimia kahdella yhtäaikaa liikkuvalla servolla.

Kilpailussa suoritetaan kaksi eri tehtävää kierrosta kohti. A-tehtävässä on 6min lento ja B-tehtävässä 2min lento. Molemmissa suoritetaan laskeutuminen pisteelle (“pläkälle”) ja laskeutumisen tarkkuudesta pilotti saa lisäpisteitä. Laskeutumisen laatua ei arvostella.

Hinaukset suoritetaan kumilingolla.

Kotikenttäkilpailussa on kolme kierrosta, joista kaksi parasta lasketaan mukaan lopputulokseen. Vuoden aikana järjestetään viisi kotikenttäkilpailua, joista lopputulokseen lasketaan mukaan kolmen parhaan osakilpailun tulos.

Kauden huipentumana on Suomen Cupin loppukilpailu. Mestaruuskilpailussa ajetaan neljä kierrosta, joista heikoin mitätöidään.

Voimassa olevat 2mRC 2020 säännöt.

Allaoleva video on Saksalaisesta F3B-RES kilpailusta. Lennokit ja hinaustapa muistuttavat läheisesti kotoista 2mRC -kilpailua.